ZOUTLOZE BOEKENKAST
Er zijn vele (kook)boeken geschreven waarin informatie terug te vinden is over het natriumarme dieet en met bijbehorende recepten. Hieronder in onze 'zoutloze boekenkast' vindt u de boeken die wij hebben kunnen vinden.
- Boeken met algemene informatie
- Kookboeken met zoutarme recepten - Nieuw verkrijgbaar
- Kookboeken met zoutarme recepten - Tweedehands verkrijgbaar
Boeken met algemene informatie
Deze uitgave bevat van circa 1100 in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen de analysecijfers: de hoeveelheid energie, eiwit, vet, verzadigd vet, cholesterol, voedingsvezels, koolhydraten, kalium, calcium, ijzer, magnesium, natrium, water, vitamine A, B1, B2, B6, foliumzuur, B12, C en D per 100...
U heeft het advies gekregen om minder zout (natriumbeperkt) te eten. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Is eten met minder zout nog wel lekker? Zijn er wel goede alternatieven? Hoe kan zout in recepten vervangen worden? Dagelijks worden deze vragen aan het Voedingscentrum gesteld. Vragen die u...
Minder zout eten levert winst op voor je gezondheid. Je bloeddruk daalt en daarmee neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Elke gram minder is meegenomen. Dat geldt voor iedereen, ook als je een normale bloeddruk hebt. Dit boek laat zien hoe je smakelijk en gevarieerd kunt eten met minder...
Kookboeken met zoutarme recepten - Nieuw verkrijgbaar
Deze boeken zijn voor zover wij weten nog nieuw in de boekhandel verkrijgbaar.
Speciaal voor nierpatiënten die een dieet krijgen voorgeschreven, geeft de Nierstichting in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland het dieetboek Eten met plezier uit. Dit boek helpt u op weg met uw dieet. Eten met plezier staat boordevol verrassende recepten, uiteraard...
" Minder suiker, vet en zout – en toch lekker eten! De laatste tijd vond er in de medische wetenschap een belangrijke verschuiving plaats. De van oudsher slechte reputatie van vetten blijkt maar ten dele terecht. Recente studies laten zien dat met name ‘goede’ vetten heel belangrijk zijn...
Heerlijke maaltijden die ook nog gezond zijn voor hart en bloedvaten. Ideeën en tips om slechte eetgewoonten te veranderen in goede eetgewoonten. Iedereen weet dat een gezonde eet- en leefwijze van uitermate groot belang is voor hart en bloedvaten. Het is nooit te laat om uw levensstijl aan...
"Steeds meer mensen letten op wat ze eten om gezond te blijven. Dit boek legt uit welk voedsel gezond is voor uw hart en welke etenswaren u beter kunt laten staan. Het geeft eenvoudige, praktische richtlijnen maar bovenal biedt het een gevarieerde verzameling lekkere en voedzame recepten....
"Op een dag kreeg Olga's vriend van zijn arts het dringende advies voortaan zoutarm te eten. Olga stond geschrokken voor het fornuis. Beiden waren liefhebbers van pittig en zout. Wat nu? Natuurlijk, Olga leerde met dit nieuwe regime te koken, maar bleef zich een beginner voelen. Omdat zij van...
Puur natuur en barstensvol smaak "Sensationeel koken is vooral 'op smaak maken'. En dat zout daarbij allesbehalve onmisbaar is, bewijzen de recepten uit dit boek. Stap voor stap leer je zelf de lekkerste kruiden- en specerijenmengsels maken en gebruiken. Van de spannende Maleisische...
Kijk verder dan zout. Ontdek een wereld van nieuwe smaken en doe intussen je lichaam een groot plezier. Vervang zout door de specerijen- en kruidenmixen uit Spice Wise Too! Zo eet je gevarieerder, profiteer je van de gezonde eigenschappen van kruiden en specerijen én beperk je de schadelijke...
Koken met het lekkerste van planten: groenten, kruiden en specerijen. Michel Hanssen ontwikkelde ‘strooimelanges’ voor elke groente, die smaken versterken en aroma’s en kleuren tot hun recht laten komen. Pure smaken, die je goed doen. Met honderden recepten en variaties voor vegetarische bij- en...
Kookboeken met zoutarme recepten - Tweedehands verkrijgbaar
Onderstaande boeken zijn hoogstwaarschijnlijk niet meer nieuw in de boekhandel te verkrijgen, maar wellicht nog wel in de bibliotheek te vinden óf misschien nog tweedehands verkrijgbaar.
Bij de gedetailleerde omschrijving van de boeken vindt u verschillende verwijzingen naar Google, die de zoekresultaten van het betreffende boek laat zien. Sommige boeken zijn soms voor enkele euro's op verkoop- en veilingwebsites te koop.
"Als men spreekt over zoutarm of zoutloos, bedoeld men natriumbeperkt. De scheikundige naam voor keukenzout is natriumchloride. Natrium is dus een deel van keukenzout. Als we minder zout mogen gebruiken, dan bedoelen we eigenlijk, dat we minder natrium mogen gebruiken. Het advies om een...
"Een aloude kookwijze herontdekt: Braden en stoven in aardewerken potten! Dora Defesche schreef voor deze populairdere manier van eten bereiden dit Van Dishoeck-kookboek. Een voordeel is dat bij het bereiden van de maaltijd in zo'n aarden braadschotel weinig of geen vet gebruikt hoeft te worden....
"Vrijwel iedereen weet tegenwoordig wel dat er een duidelijke samenhang is tussen voeding en gezondheid. Voedingsdeskundigen en diëtisten zijn het er unaniem over eens dat een uitgebalanceerd voedingspatroon een belangrijke bijdrage levert aan een goede gezondheid en menig artikel in krant of...
"Dit boekje is geschreven voor u die te horen heeft gekregen dat u minder zout moet gaan gebruiken. Aan veel produkten die we dagelijks gebruiken is zout toegevoegd. Dat wil niet zeggen dat u die voedingsmiddelen helemaal niet meer kunt gebruiken, maar u moet wel een beetje wegwijs worden...
"Een verstandige manier van eten kan veel bijdragen tot voorkomen en - als men al ziek is - tot het genezen van hart- en vaatkwalen. De auteur, een bekende hartspecialist, gaat op alle problemen in en laat de samenhang met het voedselpakket zien. Hij beschrijft verschillende kuren:...
"Bij een verhoogde bloeddruk, een oedeem (vochtophoping) of bepaalde huidziekte is een natriumarm dieet op zijn plaats. Dieet voor zoutarme menu's geeft een duidelijke uitleg van het hoe en waarom van een dieet en een nauwkeurige beschrijving voor het klaarmaken van natriumarme voeding. De...
"Een zoutloos (resp. zoutarm) dieet wordt tegenwoordig aan veel patiënten voorgeschreven en brengt dan voor degene, aan wie de zorg voor de bereiding is opgedragen, verschillende moeilijkheden mee, des te meer wanneer aan het verbod (of aan de beperking) van zout nog andere voorwaarden zijn...
Dieetrecepten is een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau, tegenwoordig de Nederlandse Zuivel Organisatie . Het boekje bevat recepten met melk, melkproducten en kaas voor verschillende diëten, waaronder ook het zoutarme dieet. "... Bij een zeer streng zoutarm dieet zullen een aantal...
"Keukenzout dat wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen heeft geen ander nut dan verbetering van de smaak. Onder normale omstandigheden wordt echter de opgenomen hoeveelheid zout weer spoedig uitgescheiden, zodat geen enkel nadeel daarvan wordt ondervonden. Behalve de 10 á 15 gram keukenzout, die...
Een boekje dat in eerste instantie is geschreven voor een oudere doelgroep, maar eigenlijk voor iedereen zeer goed te gebruiken is. In het receptenregister achterin het boekje staan alle recepten, met daarbij een vermelding of het om een zoutarm recept gaat. "Het ontvangen van bezoek, of dat...
"Dit boekje met dieetrecepten is speciaal bedoeld voor degenen die worden behandeld met een kunstnier. Daarbij is een dieet noodzakelijk, waarin beperking van verschillende voedingsstoffen noodzakelijk is. Zo is heel vaak de beperking van eiwit, natrium, kalium en vocht belangrijk; natuurlijk...
"Met plezier eten, kan dat nog als je nierpatiënt bent? Jazeker! Dit boek bewijst dat met ruim 120 recepten. En dat is nog maar een beginnetje. Met behulp van de informatie voorin het boek, het overzicht van vrij te gebruiken produkten en de analyselijsten achterin het boek, kunt u naar hartelust...
In Eten met plezier leren diëtisten Anke Spijker en Trudeke Struijk-Wielinga nierpatiënten omgaan met de beperkingen en richtlijnen die hun dieet met zich meebrengt. Het bevat dan ook veel informatie over voedingsstoffen die belangrijk zijn voor nierpatiënten, maar bijvoorbeeld ook voor mensen...
Je hebt hoge bloeddruk en moet daarom zoutarm eten: is dat nog lekker? Je bent nierpatiënt en moet met van alles rekening houden: zit je dan nog wel voor je plezier aan tafel? Ja, is het antwoord op beide vragen, eten blijft een plezier. Dit boek leert je omgaan met de beperkingen die een dieet...
"Veel nierpatiënten moeten elke dag rekening houden met gestelde grenzen aan de opname van bepaalde voedingsstoffen in hun maaltijden. En dat is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je van koken en gezellig tafelen houdt. Ook kookboeken zijn lang niet altijd bruikbaar: ze bevatten vaak...
"Vandaag de dag zijn steeds meer mensen zich bewust van de relatie tussen voeding en gezondheid. Wij zijn wat we eten en een gezonde voeding is de basis van een algeheel gevoel van welzijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wil dit absoluut niet zeggen dat lekker eten dan voorgoed tot...
Het meest recente onderzoek over cholesterol en voeding, adviezen over de juiste voeding, tips voor de bereiding van de gerechten en suggesties voor het kopen van goede producten. Met meer dan honderd heerlijke recepten, die zijn samengesteld door een chef-kok en een diëtiste. Alle recepten zijn...
"Door een hartkwaal was Daniële Hermann van de ene op de andere dag gedwongen een streng zoutloos dieet te houden. Om te ontsnappen aan een levenlang flauw eten begon zij gerechten samen te stellen die niets meer te maken hebben met dieet-eten, maar alles met heerlijk eten! Het eerste deel van...
"Dit boek is speciaal geschreven voor diegenen, die om de een of andere reden geen eieren, melk, kaas, boter, tarwebloem, chocolade, zout, bietsuiker, rietsuiker, bakpoeder en maizena kunnen verdragen. Allergie voor voedingsmiddelen kan een behoorlijk aantal problemen opleveren bij...
In dit vijfde deel van deze serie geeft de auteur, een Amerikaanse voedingsdeskundige, zoutarme recepten op menuvolgorde. De recepten worden alle kort ingeleid, waarna in vette letter de ingrediënten volgen. De handelingen staan puntsgewijs aangegeven. Onderaan ieder recept het aantal eters en...
Veel hart- en vaatpatiënten krijgen het advies om de hoeveelheid zout in hun voeding te beperken. Dit zogenaamde natrium-beperkte dieet is niet altijd makkelijk. Door het weglaten van zout bij het koken smaakt het eten niet altijd zoals je gewend bent. Smakeloos... Dat het eten ondanks de...
Eten met minder of zonder zout wordt over het algemeen niet zo smakelijk gevonden. Met de recepten, praktische adviezen en tips, welke in dit boek staan, kan men dit voorkomen. Na een korte inleiding over het waarom van minder zout, wordt uitgebreid aandacht besteed aan verschillende kruiden en...
"Steeds meer mensen gaan - op doktersadvies of uit eigen verkiezing - over op een dieet met minder zout. Voor hen is dit kookboek geschreven, met ruim 200 recepten voor smakelijke en pittige gerechten - zonder zout, maar mét kruiden en specerijen. Het zijn geen dure of ingewikkelde recepten,...
Dat gezond eten niet zou samengaan met lekker eten, is een fabeltje. Als het voor de gezondheid nodig is minder zout te eten - en dat geldt voor heel veel mensen - is dat in het begin even wennen. Maar er zijn allerlei handige en simpele tips om elke dag te gebruiken. Hoe maak je de jus pittig?...
Zout. We gebruiken er veel van, eigenlijk altijd veel te veel. Omdat het in bijna alle voedingsmiddelen zit, zoals kaas en brood en melk, krijgen we er op die manier al veel van binnen. Als wij zelf er dan ook nog royaal mee strooien, halen we liefst vijfmaal de nuttige hoeveelheid. Dat kan...
"Het volgen van dieet met weinig of geen keukenzout zou eigenlijk de hele bevolking ten goede komen. Er wordt immers normaal gesproken veel te veel zout gebruikt, tot wel tien maal de dagelijkse behoefte! Ook degenen die dit beseffen, gaan vaak door met het hanteren van de zoutpot, met als...
"Het 5e boek van Joanne Bylsma. Deze keer met extra zorg voor de zoutarme vleesloze maaltijd die – zoals de titel al zegt – ten onrechte klagerig met ‘nooit eens iets lekkers’ wordt afgedaan. Met haar doordachte en onderbouwde recepten bewijst Joanne Bylsma het tegendeel. Deze smakelijke...
De fijne keuken voor hen die zich moeten houden aan een: cholestrolbeperkt, natriumbeperkt, caloriebeperkt, vetbeperkt, vezelbeperkt, vezelrijk, suikervrij of nierdieet en voor mensen die van lekker eten houden. "Dit boek bevat een ruime keuze aan recepten voor 'haute-cuisine' -gerechten....
"De ervaring, dat het onthouden van zout aan het voedsel heilzaam is bij verschillende ziekten, is algemeen bekend. Het komt dus vaak voor, dat de arts een zoutarm of zoutloos dieet zal voorschrijven. Een zoutarm dieet geeft al moeilijkheden genoeg: het komt hierop neer dat geen extra zout...
In deze brochure staat een groot aantal ideeën om afwisseling te brengen in het matig natriumbeperkt en een zeer sterk energie (calorieën) beperkt dieet.
"Zeg niet zonder meer: 'Eten zonder zout is een flauwe hap'. De recepten in dit boekje laten u wel wat anders proeven! Natuurlijk zijn er gerechten die zonder zout geen enkele smaak hebben, maar die vindt u niet in dit boekje. De diëtisten Bonnie Buurke en Madeleine Lim hebben hun jarenlange...
Beproefde adviezen voor gezonden en zieken voor een doeltreffend en smakelijk dieet met vele recepten en dagmenu's
"Misschien denkt u, evenals zovelen die met een dieet worden geconfronteerd, dat dieet houden saai is en dat alles wat u voorheen zo lekker vond, nu is verboden. Wel, wij hopen in dit boek het tegendeel te bewijzen! Natuurlijk zijn er beperkingen en zult u niet meer onbeperkt en naar hartelust...
"Nog nooit heeft het onderwerp gezond leven zo in de belangstelling gestaan als nu. En terecht... ...We moeten toegeven, dat we met onze leefgewoonten op de verkeerde weg zijn: een veel te jachtig leven, onevenwichtige voeding, te veel roken, te veel alkohol, te weinig vitamines,...
"Natriumchloride, een wezenlijk onderdeel van keukenzout, is eeuwenlang gebruikt om eten te conserveren, op smaak te brengen en zelfs voor medische doeleinden. Waarom wordt het gebruik van minder zout dan zo gepropageerd? Om deze vraag in alle eerlijkheid te beantwoorden kunnen we het beste bij...
"Zoutarme menu's is de oplossing voor hen die buiten het normale eetpatroon vallen. Een aantal menu's op medische indicatie. Een boek dat vertrouwen geeft. De gerechten zijn zó gekozen dat het hele gezin - op dieet of niet - ervan zal genieten."
"De naam van de Gentse arts Dr. F.E. Vansteenhuyse, de schrijver van dit boek, is ongetwijfeld vele mensen vertrouwd. Ruim drie jaar al verzorgt hij in de weekbladen Het Rijk der Vrouw en Ons Volk de populaire rubriek ' Dokter wat mag ik eten?' . 170 Verrukkelijke recepten zonder zout...