Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: RECEPTEN VOOR ZOUTLOZE VOEDING

"De ervaring, dat het onthouden van zout aan het voedsel heilzaam is bij verschillende ziekten, is algemeen bekend. Het komt dus vaak voor, dat de arts een zoutarm of zoutloos dieet zal voorschrijven.

Een zoutarm dieet geeft al moeilijkheden genoeg: het komt hierop neer dat geen extra zout aan de spijzen mag worden toegevoegd en het stelt aan de kookster de hoge eis een smakelijke maaltijd te bereiden zonder de toevoeging van het keukenzout, dat wij feitelijk maar onmisbaar vinden in de keuken.

Een zoutloos dieet smakelijk te maken is een nog ingewikkelder taak: immers kan men hierbij niet volstaan met het weglaten van het keukenzout bij de bereiding, doch dié voedingsmiddelen zijn uitgeschakeld, die uit zichzelf keukenzout bevatten.
Een handleiding om in dergelijke gevallen toch smakelijke en aantrekkelijke maaltijden maaltijden te bereiden, is dit boekje, geschreven door een vrouwelijke arts."

Recepten voor zoutloze voeding
Auteur(s):

Uitgeverij:
Van Holkema & Warendorf N.V.

Pagina's: 94
Jaar van uitgave: 1953

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...« Terug naar de boekenkast

Recepten voor zoutloze voeding
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-29 14:55:54