Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

OVER DE WEBSITE SMAKELIJK ETEN ZONDER ZOUT

In 2005 wordt Erna's Ongezouten Website gelanceerd, en sinds 2011 is de website ook bekend als Smakelijk Eten Zonder Zout.nl. De website heeft van meet af aan tot doel het verstrekken van informatie en recepten aan mensen die minder zout willen of moeten eten. Minder zout willen eten is een gezonde keus, maar als iemand - om welke reden dan ook - zich aan een zoutarm of een zoutloos dieet moet houden, dan lijkt dat wel eens onmogelijk.

Het initiatief voor de website is genomen door Erna Boertien-Veuger. Koken was haar grote hobby en ze wilde haar ervaringen met het zoutloos dieet met anderen delen om zo het leven van lotgenoten wat leuker te maken. Die website is destijds door haar zwager André gemaakt en kwam op 15 juli 2005 online.

Door een hartziekte heeft Erna haar website nooit zover af kunnen maken als wellicht haar bedoeling was…

Op 23 mei 2008 is Erna helaas veel te vroeg overleden.

De website gaat door!

Smakelijk Eten Zonder Zout.nl

Erna had met haar site de intentie mensen te helpen! Om dit te blijven doen is de website nieuw leven ingeblazen en behoudt het een plekje op het internet. Maar daar bleef het niet bij.

In eerste instantie was het doel Erna’s werk veilig te stellen en dan verder te kijken... Maar waar begin je aan als je geen (hobby)kok of diëtist bent, en sterker nog… zelf niet eens een natriumbeperkt dieet hebt. Het is net als bijna alle mensen die van de één op andere dag met een natriumbeperkt dieet worden geconfronteerd, je weet er inhoudelijk helemaal niets van… Websites maken als hobby hebben was wel handig, dat deel hoefde niet uitgezocht te worden.

Op 11 juli 2008 is de website, nu op een eigen webadres www.ernas-ongezouten-website.nl weer online gezet. De website is voorzien van een content management systeem, waardoor het bijwerken van de informatie een stuk eenvoudiger werd. De natriumtabel waar Erna aan was begonnen is afgemaakt en ook andere informatie werd toegevoegd.
Het aantal bezoekers op de website groeide en in het gastenboek kwamen steeds meer leuke, positieve reacties wat motiveerde om door te gaan.

Intussen ben ik me meer gaan verdiepen in het zoutloos dieet, heb gezocht op het internet, heb contact gezocht met diëtisten en patiëntenverenigingen, enkele kookworkshops bijgewoond, boeken gekocht, enz.
Alle gevonden informatie werd op de site gezet. Van twee soortgelijke websites die gestopt zijn heb ik ook nog eens de recepten gekregen.

In juli 2011 heeft Anne-Mieke Bovelett een geheel nieuw grafisch ontwerp voor de website gemaakt, deze is zelf op de website geïmplementeerd.
Er is ook een andere domeinnaam geclaimd, want het bleek dat de eerder gekozen naam niet erg gemakkelijk te onthouden was. Erna's ongezouten website is vanaf dit moment te vinden op www.smakelijketenzonderzout.nl.

De site is stilletjes aan uitgegroeid tot een enorme website met érg veel informatie, een bezoeker noemde de website eens een wegwijzer voor mensen met een natriumbeperkt dieet.

Zie ik mezelf na al mijn inspanningen als een specialist in het natriumbeperkt dieet? Néé, verre van dat… diëtisten en mensen die vele jaren een dieet hebben mogen zich wellicht zo noemen. Ik ben slechts een informatieverzamelaar, deze informatie bundel ik netjes en zorgvuldig op de website zodat het gemakkelijk toegankelijk is voor de bezoekers. Ik neem mijn taak hier op de website erg serieus!

- Rolf Tjassens

Postadres:
Hoofdstraat 24
9491 AG Zeijen (Drenthe / Nederland)

Erna's ongezouten page in 2005Erna's Ongezouten Website in 2008Erna's ongezouten website, smakelijk eten zonder zout in 2011 Financiering

Alle activiteiten voortkomend uit de website worden gefinancierd uit eigen middelen.
De website heeft geen financiële binding met andere organisaties en wordt niet gesponsord!

Bij Smakelijk Eten Zonder Zout.nl gaat het niet om geld, het gaat om mensen. Je eigen vaardigheden en kwaliteiten inzetten om anderen te helpen. Wilt u uw waardering tonen laat dan een reactie achter op de sociale media, in ons gastenboek of stuur een persoonlijk berichtje.

Mensen die minder zout willen óf moeten eten
15-03-2021