Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

GASTENBOEK

In het gastenboek kunt u lezen wat andere bezoekers van deze website vinden. Als u zelf een reactie wilt achter laten, kunt u op de onderstaande toets drukken.

Wij vinden het erg leuk om deze reacties te mogen ontvangen! Wij behouden ons echter wel het recht voor bepaalde ongepaste woorden en/of reacties zonder voorafgaand bericht te maskeren of te verwijderen.

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd en opgeslagen. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

nieuw bericht

Ria Schonewille

Wat zou Erna trots zijn als ze eens kon zien hoeveel mensen ook nu nog gebruik maken van haar site.

Arno

Door acuut nierfalen in 1x zoutarm moeten koken wat ook nog lekker is is een hele grote uitdaging.
Tijden mijn zoektocht ook hier terecht gekomen.
Erg dankbaar dat jullie de site in de lucht houden!

Ruud Dorlas

Goede website. Naar wat mij betreft mogen er ook nog wel amuses bij gezet worden die passen binnen een natrium beperkt dieet.

D. Krakeel

Ik ben jullie erg dankbaar voor de Website.

Tanja

Dank voor alle recepten! Altijd weer fijn geholpen te worden in zoektocht naar weer wat nieuws en lekkers zoutarm!

Diana de Rooij

In de grote supermarkten zijn een aantal kruidenmelanges te koop van Jonnie Boer, daar zit geen zout in. Lees vooral het label.

Mieke Boas. An der Tas

Wat bijzonder leuk om het boekje over zoutloos koken van Joanne Bijlsma-Vriens op de site tegen te komen. Zij heeft nog meer nuttige boekjes geschreven. Tussen het schrijven door zorgde zij ook voor de vertaling van goede Receptenboekjes. Ik heb in samenwerking met haar ook wat boeken vertaald o.a. recepten en suggesties voor het verlagen van cholesterol. Het was heel fijn om haar te bezoeken in Wintelre waar ze samen met Sjoerd Bijlsma leefde zoals ze schreef. Groet Mieke

dnoordhoek

Uw informatie is in principe zinvol, maar dient wel correct en functioneel te zijn. (Ik ben nu voor niets naar de winkel geweest afgaande op uw informatie).

Ten aanzien zoutarme producten bij de supermarkt albert heijn:
In mijn vestiging is (AH Hollands Spoor) is geen zoutarme afdeling (niet correct) en dat er elders verspreid ook zoutarme producten te vinden zijn is geen informatie met veel toegevoegde waarde (dus niet functioneel).
Graag verbeteren

DKD

Ben op zoek naar natrium-arm bakpoeder. De gewone is grotendeels NATRIUM iets-carbonaat, dus niet echt passend bij zoutloos eten. Nooit meer cakejes bakken gaat het ook niet worden. Tot nu toe NIKS gevonden binnen NL (wel als ik zou zin hebben om het van USA te bestellen, bijv Hain Featherweight baking powder). Enige idee voor een alternatief dichterbij?

Actie tegen Dierenleed

Goed bezig, mensen! Gat in de markt, enorme groep!

Ik maak van alles zelf, ketchup, pesto, mayo, chutney, currie's, zo goed als zoutloos en suikervrij (pesto van zwarte olijven welke goed hebben geweekt in flink water om het zout zoveel mogelijk te verminderen:).

Voor liefhebbers: verschillende soorten bonen in BLIK merk Tazeden weinig zout, makkelijk!

En de zoutloze kazen van BoerenkaasOnline zijn heeeerlijk en dier eerlijk!

Erik

Ik heb een vraag.
Kan je een tajine ook gebruiken op een keramische kookplaat? Zo'n plaat die elke keer warm wordt en daarna weer uit gaat.
Zo ja, welke tajine is daar dan het beste voor, een porseleinen of één van aardewerk?

ria Schonewille

Mooi om te zien dat deze site na 9 jaar nog steeds zoveel mensen op weg helpen

in herinnering Erna Boertien 23-05-2008

rita Edelenbos

leuk om deze site ontdekt te hebben ,ben sinds 2014 aan de medicijnen voor hoge bloeddruk en verminderde nierfunctie en problemen met te hoog cholesterol waar ik ook medicijnen voor gebruik
Maar gezond eten is natuurlijk het allerbest daar begint je gezondheid mee!!

Rinus van Zandwijk

Vandaag het recept BLOEMKOOL EN AARDAPPELCURRY klaargemaakt.
Heerlijk, een echte aanrader, alsof je in India bent.

Rinus van Zandwijk

Het recept rode kook met appelmoes is een aanrader. Heerlijk.

DRAAGT U EEN STEENTJE BIJ?

Heeft u op- of aanmerkingen over de bestaande recepten, neem dan alstublieft contact met ons op middels het formulier onder aan de receptenpagina!

Heeft u zelf zoutarme of zoutloze recepten die nog niet op de website staan? Met dit formulier kunt u deze naar ons versturen!

Laten we samen zorgen dat deze website, een bron van informatie voor mensen met een natriumbeperkt dieet kan blijven.


Mensen die minder zout willen óf moeten eten
21-05-2018