Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: DIEETRECEPTEN

Handleiding voor het zoutloze en het zoutarme dieet

"Een zoutloos (resp. zoutarm) dieet wordt tegenwoordig aan veel patiënten voorgeschreven en brengt dan voor degene, aan wie de zorg voor de bereiding is opgedragen, verschillende moeilijkheden mee, des te meer wanneer aan het verbod (of aan de beperking) van zout nog andere voorwaarden zijn verbonden: verbod van vlees en vis b.v. en van eiwitrijke voedingsmiddelen in het algemeen, of wel de juist daaraan tegenovergestelde eis, om door het dieet véél eiwit toe te voeren.

In welke gevallen één van deze voorschriften zal moeten worden gevolgd, is natuurlijk aan het oordeel van de arts overgelaten: in dit boekje gaat het uitsluitend om de maatregelen, die te nemen zijn in verband met de keus en de bereiding van de door de dokter toegestane levensmiddelen en dat wel zó, dat ook op de lange duur - bij het dieet, dat meestal jarenlang moet worden volgehouden - de patiënt zijn normale eetlust behoudt en zich niet beklaagt over het gebrek aan smakelijkheid van de maaltijden."

Het boekje bevat ondermeer 177 eenvoudig te bereiden recepten.

Dieetrecepten
Auteur(s):

Uitgeverij:
N.V. Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, 's-Gravenhage

Pagina's: 73
Jaar van uitgave: 1959

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...« Terug naar de boekenkast

Dieetrecepten
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 19:09:37