Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: RECEPTEN OP RECEPT

De fijne keuken voor hen die zich moeten houden aan een: cholestrolbeperkt, natriumbeperkt, caloriebeperkt, vetbeperkt, vezelbeperkt, vezelrijk, suikervrij of nierdieet en voor mensen die van lekker eten houden.

"Dit boek bevat een ruime keuze aan recepten voor 'haute-cuisine'-gerechten. Een keuze die duidelijk maakt dat gezond eten met bepaalde beperkingen beslist niet hoeft te betekenen dat men van allerlei heerlijks verstoken dient te blijven.
Na informatie over voeding in het algemeen en diëten in het bijzonder volgt een groot aantal recepten, van hapjes en soepen tot taarten en desserts. Steeds wordt begonnen met een basisrecept, waarvan vervolgens de aanpassingen worden gegeven voor een energie (calorie) beperkt dieet, vetbeperkt dieet, cellulose (vezel) verrijkt dieet of beperkt dieet of nierdieet.
Door deze combinatiemogelijkheden is Recepten op recept een uitstekend boek voor bijvoorbeeld gezinnen waarin rekening moet worden gehouden met verschillende diëten, of waarin één dieet gecombineerd wordt met een gewoon, maar verantwoord menu. Daarnaast is het een geschikt kookboek voor diëtisten, koks en hoofden huishoudelijke dienst, verbonden aan een instelling.
Een kookboek voor mensen die een goede maaltijd waarderen. Niet aleen voor het die zich moeten, maar ook voor hen die zich willen ontzien om gezond te blijven."

Recepten op recept
Auteur(s):

Uitgeverij:
J.H. Gottmer, Haarlem

Pagina's: 512
Jaar van uitgave: 1982
ISBN-10: 9025716911

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...
« Terug naar de boekenkast

Recepten op recept
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-07-07 15:16:40