Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMBEPERKTE RECEPTEN

De website Smakelijk Eten Zonder Zout is een particulier initiatief.

Om duidelijkheid te verschaffen over het natriumgehalte wordt bij de recepten op de website een natrium berekening vermeldt. Per recept wordt hiermee de hoeveelheid natrium per persoon óf per maateenheid gespecificeerd. Hierdoor wordt duidelijk wat het natriumgehalte van het recept is en hoe deze waarde tot stand is gekomen.

Tip: handleiding natrium/zout berekening »

Let u hierbij wel op dat het vermelde natriumgehalte een indicatie is!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!

Ook al doen wij onze uiterste best om deze berekeningen zo goed mogelijk voor u uit te voeren, kunnen wij toch niet garanderen dat er zich geen aanname-, reken-, type- of andere fouten in de berekeningen bevinden! Wij raden u aan de natrium berekening met de door u gebruikte (hoeveelheden) ingrediënten zelf van te voren na te rekenen óf neem voor het bereiden van het recept eerst contact op met uw diëtist of arts. Mocht u onverhoopt toch een fout vinden, laat ons dat dan direct weten!

De gebruikte natriumwaarden op de website zijn onder andere afkomstig van het Voedingscentrum, het Nutrient Data Laboratory, maar ook van de informatie die fabrikanten vermelden op de verpakkingen van producten of ingrediënten. Al deze informatie wordt gebundeld in onze voedingswaardentabel »

Voor de bereiding van onze gerechten wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van vloeibare boter. Vloeibare boter is ten opzichte van normale boter beter voor het cholesterol, wat voor hartpatiënten weer gezond voordeel is. Let bij de aanschaf van de vloeibare boter natuurlijk wel op het natriumgehalte: er zijn merken die slechts 5 mg natrium bevatten. In plaats van boter kan ook erg goed plantaardige vetten zoals olijfolie worden gebruikt.

Mensen die minder zout willen óf moeten eten
4-09-2018