Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: LEKKER ETEN MET MINDER ZOUT

Eten met minder of zonder zout wordt over het algemeen niet zo smakelijk gevonden. Met de recepten, praktische adviezen en tips, welke in dit boek staan, kan men dit voorkomen. Na een korte inleiding over het waarom van minder zout, wordt uitgebreid aandacht besteed aan verschillende kruiden en (indische) specerijen. De recepten varieren van voor-, hoofd- en nagerechten tot broodbelegsels, zoete en hartige (!) hapjes. Bij sommige gerechten staan variatiemogelijkheden, alsmede het natriumgehalte. De recepten zijn in de meeste gevallen voor 2 personen.

Het boek eindigt met analyselijsten waarbij zowel het natriumgehalte in portiegrootte als per 100 gram staat aangegeven. Er staan op aparte bladzijden reclame voor o.a. kruiden, natriumarme soepen en vleeswaren. De reclames van fabrikanten en uitgevers kunnen een verkeerde indruk wekken. Zowel een actueel als praktisch boek.
(NBD|Biblion recensie, C. Witjens-v.d. Burg)

Lekker eten met minder zout
Auteur(s):

Uitgeverij:
Bohn, Scheltema & Holkema

Pagina's: 112
Jaar van uitgave: 1983
ISBN-10: 90-3130-623-1
ISBN-13: 978-90-3130-623-7

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...

« Terug naar de boekenkast

Lekker eten met minder zout
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-29 23:21:45