KOOKBOEK: NEDERLANDSE VOEDINGSMIDDELENTABEL
Deze uitgave bevat van circa 1100 in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen de analysecijfers: de hoeveelheid energie, eiwit, vet, verzadigd vet, cholesterol, voedingsvezels, koolhydraten, kalium, calcium, ijzer, magnesium, natrium, water, vitamine A, B1, B2, B6, foliumzuur, B12, C en D per 100 gram voedingsmiddel.
Ook zijn vermeld de analysecijfers van een aantal alcoholische dranken en de vetzuursamenstelling van vis, schelp- en schaaldieren en van vetten, oliën en sauzen. In het hoofdstuk Maten en gewichten staan standaardmaten van voedingsmiddelen. Op basis hiervan is het mogelijk berekeningen te maken van de voedingswaarde van maaltijden en/of (dag)voedingen.
Om de uitkomsten van de berekeningen te kunnen beoordelen, zijn de energiebehoefte en aanbevelingen voor voedingsstoffen opgenomen. Ten slotte is een tabel met energiebesteding bij verschillende vormen van lichamelijke activiteit gegeven.
Dit boekje is te verkrijgen in de Webwinkel van het Voedingscentrum.
Het Voedingscentrum
ISBN-10: 90-5177-040-5
ISBN-13: 978-90-5177-040-7
Verkrijgbaarheid:
Dit boek is nog (in de boekhandel) te koop! Met onderstaande link kunt u het boek op internet op zoeken.
Zoeken op ISBN-10
Zoeken op ISBN-13