KOOKBOEK: DOKTER MAG IK....?
Gerechten voor het zoutloze en zoutarme dieet
"Keukenzout dat wordt toegevoegd aan voedingsmiddelen heeft geen ander nut dan verbetering van de smaak. Onder normale omstandigheden wordt echter de opgenomen hoeveelheid zout weer spoedig uitgescheiden, zodat geen enkel nadeel daarvan wordt ondervonden. Behalve de 10 á 15 gram keukenzout, die bij de bereiding van het voedsel wordt gebruikt bevat de voeding per etmaal bovendien nog gemiddeld 3 á 5 gram zout. Over het algemeen heeft men aan een hoeveelheid van 0,5 gram keukenzout per dag voldoende..."
Dit boekje bevat ondermeer 145 recepten voor het zoutloze en zoutarme dieet.
J.J.C. Mantz
Uitgeverij:
H.J.W. Becht's Uitgeversmaatschappij B.V.
Pagina's: 115
Jaar van uitgave: 1975
ISBN-10: 90-230-0165-6
Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...
Zoeken op ISBN-10