Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: ZOUT ARM KOKEN

Stap voor stap op weg naar gezonder eten

"Natriumchloride, een wezenlijk onderdeel van keukenzout, is eeuwenlang gebruikt om eten te conserveren, op smaak te brengen en zelfs voor medische doeleinden. Waarom wordt het gebruik van minder zout dan zo gepropageerd? Om deze vraag in alle eerlijkheid te beantwoorden kunnen we het beste bij onszelf te rade gaan en nagaan of het gebruik gewoon een sleur geworden is, of we er werkelijk behoefte aan hebben, of ons gewoon nooit voldoende in de materie hebben verdiept.

Zonder zouten kunnen we niet leven. Ze zijn essentieel voor het handhaven van de druk van de lichaamsvloeistoffen en zorgen voor een goede balans in de bloedvoorziening. Een bepaalde hoeveelheid zouten is noodzakelijk want anders zouden we constant geconfronteerd worden met kramp in de spieren en een langzame, maar zekere degeneratie van het hele lichaam.

Er zit echter een addertje onder het gras. De hoeveelheid die we nodig hebben om in goede harmonie te functioneren behoeft niet extra door de zoutpot te worden aangevuld. In alle verse producten zijn voldoende voedingszouten aanwezig en alles dat u door u in de keuken wordt toegevoegd is meestal te veel..."

Een boek voorzien van mooie foto's, met dertig wat uitgebreidere zoutarme recepten.

Zout arm koken
Auteur(s):

Uitgeverij:
ADC, Algemene Distributie Centrale

Pagina's: 64
Jaar van uitgave: 1993
ISBN-10: 90-5495-030-7

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...
« Terug naar de boekenkast

Zout arm koken
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 11:31:08