Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: TIPS EN RECEPTEN VOOR HET EIWITBEPERKT DIEET

Tevens natrium-, kalium- en vochtbeperkt

"Misschien denkt u, evenals zovelen die met een dieet worden geconfronteerd, dat dieet houden saai is en dat alles wat u voorheen zo lekker vond, nu is verboden. Wel, wij hopen in dit boek het tegendeel te bewijzen! Natuurlijk zijn er beperkingen en zult u niet meer onbeperkt en naar hartelust alles kunnen eten. U zult moeten leren met voldoende kennis van zaken uw maaltijden samen te stellen en keuzes te maken. Kon u voorheen het een én het ander gebruiken, nu is het vaak het een óf het ander. Dat daar met enig inzicht en fantasie nog heel wat lekkers van te maken valt, dan zal dit boek u, naar wij hopen, leren.

U hebt, in verband met uw verminderde nierfunctie, het advies gekregen om minder eiwit en misschien ook minder natrium, kalium, fosfor en vocht te gebruiken. Om er voor te zorgen dat u, ondanks dit moeilijke dieetadvies, toch lekker kunt blijven eten, hebben wij dit boek samengesteld. U zult zien, met enig passen en meten hoeft u beslist niet uw lievelingsgerecht prijs te geven."

Naast erg nuttige basisinformatie over het dieet, ook vele recepten met daarbij het natriumgehalte vermeldt. Dit boek is zeker een aanrader om eens op te zoeken, gebruik hiervoor de link rechts naast de afbeelding.

Tips en recepten voor het eiwitbeperkt dieet
Organisatie:
Nier Stichting Nederland
Uitgeverij:
Inmerc b.v., Wormer

Pagina's: 144
Jaar van uitgave: 1992

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...« Terug naar de boekenkast

Tips en recepten voor het eiwitbeperkt dieet
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 11:14:41