Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: HET ALLERGIE KOOKBOEK

Recepten zonder eieren, melk, kaas, boter, tarwebloem, chocolade, zout, suiker, bakpoeder en maizena

"Dit boek is speciaal geschreven voor diegenen, die om de een of andere reden geen eieren, melk, kaas, boter, tarwebloem, chocolade, zout, bietsuiker, rietsuiker, bakpoeder en maizena kunnen verdragen.

Allergie voor voedingsmiddelen kan een behoorlijk aantal problemen opleveren bij aandoeningen als verhoogde bloeddruk, zweren, astma, hartklachten, verstopping, enzovoorts.
Het weglaten van bepaalde elementen uit de voeding kan veelal minder klachten geven en daarop is bij de recepten in dit boek gerekend. Met vervangende produkten voor alledaagse ingrediënten worden smakelijke en in veel gevallen unieke gerechten bereid.
Een nuttig boek voor de 'gewone keuken', maar zeker ook voor allen die problemen hebben met 'buitengewone' eters in het gezin."

Opmerking bij dit boek: Bij de recepten wordt soms dieetzout gebruikt, dit bevat echter veel kalium wat nadelig kan zijn voor bijv. nierpatiënten. Daarnaast wil het niet toevoegen van keukenzout aan een recept niet altijd zeggen dat het recept natriumarm is. Bij de recepten in het boek wordt het daadwerkelijke natriumgehalte niet vermeldt.

Het allergie kookboek
Auteur(s):

Uitgeverij:
Uitgeverij Hollandia

Pagina's: 143
Jaar van uitgave: 1983
ISBN-10: 90-6045-457-X

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...
« Terug naar de boekenkast

Het allergie kookboek
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-07-07 15:14:19