Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: EIWIT-ARM EETPLEZIER

300 rijk gevarieerde recepten voor het eiwitbeperkte, natriumbeperkte en kaliumbeperkte dieet

"Dit boekje met dieetrecepten is speciaal bedoeld voor degenen die worden behandeld met een kunstnier. Daarbij is een dieet noodzakelijk, waarin beperking van verschillende voedingsstoffen noodzakelijk is. Zo is heel vaak de beperking van eiwit, natrium, kalium en vocht belangrijk; natuurlijk kunnen ook variaties in deze beperkingen en/of zelfs bepaalde toevoegingen noodzakelijk zijn. Dat wordt per patiënt vastgesteld.
De hierboven genoemde vier beperkingen in de voeding van nierpatiënten zijn voor een groep diëtisten, verbonden aan ziekenhuizen met een dialyse-afdeling, uitgangspunten geweest bij de samenstelling van niet minder dan 300 recepten. De zo verkregen verzameling kan ook voor vele anderen een bijzonder welkom hulpmiddel zijn bij de dieetbereiding van eiwit-arme voeding, al of niet gecombineerd met andere beperkingen.
Ruime aandacht is ook besteed aan het gebruik van kruiden en specerijen ter vervanging van keukenzout.
Deze uitgave is tot stand gekomen op initiatief van de Nier Stichting Nederland, die ook de realisatie mogelijk heeft gemaakt."
Eiwit-arm eetplezier
Organisatie:
Nier Stichting Nederland
Uitgeverij:
Inmerc b.v., Wormerveer

Pagina's: 168
Jaar van uitgave: 1976

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...« Terug naar de boekenkast

Eiwit-arm eetplezier
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 10:42:05