Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

KOOKBOEK: NOOIT EENS IETS LEKKERS

Verhalen & recepten rond het thema zoutarm & vleesloos

"Het 5e boek van Joanne Bylsma. Deze keer met extra zorg voor de zoutarme vleesloze maaltijd die – zoals de titel al zegt – ten onrechte klagerig met ‘nooit eens iets lekkers’ wordt afgedaan.
Met haar doordachte en onderbouwde recepten bewijst Joanne Bylsma het tegendeel. Deze smakelijke levensnoodzaak lardeert zij – zoals we dat van haar gewend zijn – met pittige maatschappijkritiek. Zij doet een aanval op onze gemakzucht, onze eetgewoontes en de daarop inspelende commercie. Ze dringt aan op soberheid.

‘We hebben zelf de geest uit de fles laten ontsnappen en ons alles voor laten schotelen en in laten fluisteren dat het zo goed was.
Stukje bij beetje is de verloedering van het raffineren, het verfijnen naderbij geslopen en moet alles fijn, fijner, fijnst zijn. Ons eten is gebak geworden, ons drinken een borrel. Wie gewoon eet, sober, verantwoord, smakelijk en verzorgd, krijgt al gauw een etiket opgeplakt van niet-mee-willen-doen.’
‘Eenvoudig willen worden en eenvoudig doen is één punt maar dan moeten we daar wel bij zeggen dat we het willen’. "
(B. David)

Nooit eens iets lekkers
Auteur(s):

Uitgeverij:
Uitgeverij Helmond

Pagina's: 119
Jaar van uitgave: 1980
ISBN-10: 90-2526-386-0

Verkrijgbaarheid:
Dit boek is niet meer nieuw te koop! Met onderstaande link kunt u het boek zoeken op veiling- en verkoopwebsites. Tweedehands kookboeken zijn soms voor enkele euro's te koop...
« Terug naar de boekenkast

Nooit eens iets lekkers
(Kook)boek voor een zoutloos dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-06-28 18:50:59