Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

VIS EN EEN NATRIUMBEPERKT DIEET

ZalmWanneer er een natriumbeperkt dieet wordt gevolgd is het verstandig om niet alle (vette) vissoorten te eten. Zeevissen bevatten bijvoorbeeld meer natrium dan zoetwatervissen. Kant- en klaar maaltijden met vis en visconserven bevatten vaak ook veel natrium. De volgende vissoorten kunnen ook beter vermeden worden, of zo min mogelijk gegeten worden:

  • zoute/zure haring
  • gerookte vissen
  • schelp- en schaaldieren
  • ansjovis

Voorbeelden van vissoorten die relatief weinig natrium bevatten zijn:

ca. 90mg natrium per 100 gram product:

  • rauwe (onbewerkte) paling
  • makreel
  • forel
  • zalm
ca. 100mg natrium per 100 gram product:

  • kabeljauw
  • koolvis
  • schelvis
  • schol
  • tong

Om de vis op smaak te brengen kunt u beter zout vervangen door andere smaakmakers, zoals:

  • peper
  • paprika poeder
  • peterselie
  • kervel
  • bieslook
  • dille
  • dragon

Bron: Nederlands Visbureau


Vis en een natriumbeperkt dieet
Natriumbeperkt dieet: Vis en een natriumbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2013-02-17 19:40:11