NATRIUMARM RECEPT: ZOUTLOZE MOSTERD
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 250 gram mosterdzaad (wit, zwart of gemengd)
- 400 ml. wijnazijn
Bereidingswijze
Doe het mosterdzaad in een kommetje en schenk er ruim wijnazijn bij.
Het mosterdzaad moet enkele centimeters onder de wijnazijn staan.
Het mosterdzaad kan zo het vocht goed opnemen.
Laat het mosterdzaad een nacht inweken.
Als u de volgende morgen het mosterdzaad kunt fijn knijpen, dan is de wijnazijn voldoende opgenomen.
Pureer het zaad vervolgens met een blender of een vijzel.
Voeg hierbij eventueel nog wat wijnazijn toe, als de pasta te dik is.
Doe de mosterd in een schone glazen pot en sluit die goed af.
De zoutloze mosterd zal een week in de koelkast bewaard moeten worden om voldoende te rijpen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 13 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 13 x 2,5 = 32,5 milligram ofwel 0,0325 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Mosterdzaad | - | 250 gram | 5 mg | 13 mg |
Wijnazijn | 400 ml. | 400 gram | 0 mg | 0 mg |
Totaal natrium | 13 mg | |||
Natrium per theelepel | ~ mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.