MINDER ZOUT RECEPT: ZELFGEBAKKEN ZOUTARM BROOD
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor één brood (ca 18 sneetjes).
- 500 gram meel
- 320 ml. halfvolle melk
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje suiker
- 1 ei
- 1 theelepel gedroogde gist
Bereidingswijze
Het brood kan in een broodbakmachine of in een gewone oven worden gemaakt.
Als meel kunt u het beste een mengeling met meerdere granen gebruiken, geen gewoon wit want dat is smakeloos én minder gezond.
De hoeveelheid gedroogde gist is een klein maatje dat meegeleverd is bij de broodoven, het komt overeen met ongeveer één theelepel.
Wilt u een variant? Dan kunt u er ook een zoet brood van maken met rozijnen of krenten maar dan wat meer suiker gebruiken.
Echt een "zondagsbrood"
SMAKELIJK!
Een recept van Monique.
ONTVANGEN REACTIES
- "Ben heel blij met dit recept. Vanmorgen gebakken voor een buurman die nierfalen heeft. Hij en zijn vrouw zijn heel rijk met uw recept. Dank u wel."
- "Goed brood en lekker, maar het gaat kapot als je er sneetjes van invriest voor er meerdere malen van te genieten."
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 254 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 254 x 2,5 = 635 milligram ofwel 0,635 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Meel, tarwe | 500 gram | 5 mg | 25 mg | |
Melk, halfvol | 320 ml. | 320 gram | 42 mg | 135 mg |
Olijfolie | 2 eetlepels | gram | 0 mg | 0 mg |
Suiker | snuf | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Ei | 1 stuks | 60 gram | 153 mg | 92 mg |
Gist, gedroogde | 1 theelepel | 3 gram | 50 mg | 2 mg |
Totaal natrium | 254 mg | |||
Natrium per boterham | 14 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.