NATRIUMARM RECEPT: ZEEBAARS MET GEKONFIJTE TOMATEN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 4 zeebaarsfilets (wilde)
- 6 trostomaatjes
- 4 teentjes knoflook
- 3 kleine sjalotten
- handvol verse peterselie
- olijfolie Kreta
- olijfolie Andalusië (warme keuken)
- zwarte peper
Bereidingswijze
Halveer de tomaten en haal de pulp eruit.
Pureer de sjalotjes, drie tenen knoflook en de peterselie kort in de keukenmachine met wat Kreta olijfolie.
Vul de tomaten met dit mengsel en draai er wat zwart peper over.
Leg de tomaten op bakpapier in de oven en konfijt ze in de oven op 100 graden voor ongeveer een uur.
Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog.
Draai er peper over.
Laat een koekenpan goed heet worden en draai dan het vuur op de middelste stand.
Laat een paar druppels olijfolie Andalusië erin heet worden.
Leg de filets op de huid in de pan.
Bak drie á vier minuten tot het vel goudgeel en knapperig is, en draai de filets om.
Draai het vuur uit maar laat de vis nog even in pan liggen.
Laat een beetje olijfolie Kreta warm worden in een pannetje en knijp er een teentje knoflook in uit.
Leg de vis met de huid naar boven op warme borden en leg er drie gevulde tomaatjes naast.
Lepel er een beetje knoflookolie overheen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 105 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 105 x 2,5 = 262,5 milligram ofwel 0,2625 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Zeebaarsfilet | 4 stuks | 400 gram | 90 mg | 360 mg |
Trostomaatjes | 6 stuks | 400 gram | 10 mg | 40 mg |
Knoflook | 4 teentjes | 16 gram | 4 mg | ~ mg |
Sjalotten | 4 kleine | 50 gram | 12 mg | 6 mg |
Peterselie, verse | handvol | 50 gram | 25 mg | 13 mg |
Olijfolie | - | - gram | 0 mg | 0 mg |
Peper, zwart | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 419 mg | |||
Natrium per persoon | 105 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.