ZOUTLOOS RECEPT: WITTE BONENSALADE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 pot witte bonen of 150 gram weken en koken
- 1 ui
- knoflookpoeder of verse knoflook
- peper
- olie
- azijn
- peterselie of (gevriesdroogde) saladekruiden
Bereidingswijze
Snijdt de ui in kleine stukjes.
Doe de witte bonen in een vergiet en goed afspoelen.
Voeg ze vervolgens bij de ui.
Naar smaak een beetje knoflookpoeder en peterselie erbij.
Doe er een scheutje azijn en olie bij.
Zet dit vervolgens in de koelkast en laat het enkele uren intrekken.
Lekker en gezond.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 3 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 3 x 2,5 = 7,5 milligram ofwel 0,0075 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Witte bonen | 1 pot | 150 gram | 2 mg | 3 mg |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Knoflookpoeder | - | ~ gram | 4 mg | ~ mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Olie | - | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Azijn | - | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Peterselie | - | ~ gram | 25 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 11mg | |||
Natrium per persoon | 3 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.