NATRIUMARM RECEPT: WALDORFSALADE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen
De saus
- 3 eetlepels natriumarme mayonaise
- 1 eetlepel zure room
- peper
- gemalen foelie
- klein beetje mandarijnsap
De salade
- stukje knolselderij van ongeveer 200 gram
- 1 flinke appel (goudreinette)
- 200 gram gaar kippenvlees
- klein blikje mandarijnpartjes
- walnoten
- 1 krop sla
- fijngehakte bladselderij
Bereidingswijze
De saus
Roer 3 eetlepels natriumarme mayonaise en 1 eetlepel zure room tot een gladde saus.
Breng de saus op smaak met wat peper, gemalen foelie en een klein beetje mandarijnsap.
Zet hem tot gebruik, afgedekt in de koelkast.
Rooster in een hete oven de walnoten goudbruin, en knapperig!
De salade
Snijdt de knolselderij in blokjes en blancheer deze in wat kokend water tot ze zacht zijn en laat ze afkoelen.
Snijdt de rest van de ingrediënten (behalve de mandarijnen) in smalle reepjes (ca. 5 x 5mm)
Meng alles, ook de knolselderij, losjes door elkaar en voeg daarna de uitgelekte mandarijnen toe.
Maak het geheel op smaak met wat peper.
Leg een slablaadje in elk cocktailglas en verdeel het salademengsel over de glazen.
Dek ze af en zet ze tot gebruik in de koelkast.
Het opdienen
Schep vlak voor het opdienen een flinke lepel saus over de salade en bestrooi deze met de fijngehakte (geroosterde) walnoten en bladselderij.
ONTVANGEN REACTIES
- "Lekker en fris, ook de gasten vonden dit lekker. Zal zeker vaker op het menu staan!"
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 92 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 92 x 2,5 = 230 milligram ofwel 0,23 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
• Saus | ||||
Mayonaise, natriumarm | 3 eetlepels | 45 gram | ~ mg | ~ mg |
Zure room | 1 eetlepel | 20 gram | 10 mg | 2 mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Foelie, gemalen | - | ~ gram | 16 mg | ~ mg |
Mandarijnsap | - | ~ gram | 6 mg | ~ mg |
• Salade | ||||
Knolselderij | - | 200 gram | 80 mg | 160 mg |
Appel, geschild | 1 stuks | 120 gram | 0 mg | 0 mg |
Kippevlees | - | 200 gram | 92 mg | 184 mg |
Mandarijnpartjes | klein blikje | 100 gram | 6 mg | 6 mg |
Walnoten | - | ~ gram | 12 mg | ~ mg |
Sla | - | 100 gram | 15 mg | 15 mg |
Bladselderij | - | ~ gram | 80 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 367 mg | |||
Natrium per persoon | 92 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.