MINDER ZOUT RECEPT: VISBEIGNETS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 250 gram scholfilet
- peper
- paprikapoeder
- oregano
- sap van een halve citroen
- 150 gram bloem
- ongeveer 1 dl. bier
- halve eetlepel olie
- mespunt natriumarm strooiaroma
- 1 stijfgeslagen eiwit
Bereidingswijze
Snijd de filets in mooie gelijke stukjes (niet te groot).
Bestrooi ze vervolgens met de kruiden en druppel het citroensap erover.
Laat dit even marineren.
In de tussentijd 75 gram bloem zeven en van het midden uit beginnen te roeren.
Geleidelijk de bier en de olie erbij schenken.
Als het beslag te dik is, wat extra bier toevoegen.
Roer het aroma erdoor.
Sla het eiwit stijf en spatel deze door het bierbeslag.
Wentel de visfilets door de bloem, dan door het beslag en bak ze vervolgens enkele minuten op 140°C.
Let op, ze moeten nog niet bruin worden.
Verhit daarna de olie tot 180°C. en bak hierin de filets bruin en knapperig.
Even uit laten lekken op keukenpapier en vervolgens opdienen met wat schijfjes citroen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.