NATRIUMARM RECEPT: TOMATENSAUS VOOR PIZZA
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Voor 1 pizza benodigd:
- 1 ui
- beetje knoflook
- 4 tomaten
- kleine theelepel Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
Bereidingswijze
Snijd de ui en de tomaten in kleine stukken.
Meng alle ingrediënten door elkaar.
De saus kan verder op smaak gemaakt worden met peper.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 13 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 13 x 2,5 = 32,5 milligram ofwel 0,0325 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ui | 1 stuks | 70 gram | 2 mg | 2 mg |
Knoflook | 1 teentje | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Tomaat | 3 stuks | 450 gram | 2 mg | 9 mg |
Provençaalse kruiden | kleine theelepel | 2 gram | 100 mg | 2 mg |
Olijfolie | 1 eetlepel | 12 gram | 0 mg | 0 mg |
Peper | ~ | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 13 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.