MINDER ZOUT RECEPT: TAPENADE VAN AUBERGINE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 aubergine
- 1 kleine rijpe tomaat
- 5 zwarte olijven
- half teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- peper
Bereidingswijze
Maak de aubergine schoon en snijd het groene uiteinde eraf.
Prik met een vork aan alle kanten van de aubergine gaatjes.
Leg de aubergine daarna in een - met een deksel afgesloten - braadpan.
Pof de aubergine op matig vuur in ongeveer 20 minuten gaar, de schil zal dan donker zijn geworden.
Laat de aubergine in de gesloten pan liggen tot het is afgekoeld.
Schep dan met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Maak de tomaat met water schoon en snijd of rasp hem fijn.
Snijd de olijven klein en pers het halve teentje knoflook uit.
Was de basilicum en knip of snijd de blaadjes klein.
Meng alles door de aubergine puree en maak het met wat peper op smaak.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.