MINDER ZOUT RECEPT: STAMPPOT IJSBERGSLA MET GEHAKTBALLETJES IN ZOETZURE SAUS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 1 krop ijsbergsla
- aardappelen
- scheutje melk
- klontje boter
- 250 gram gehakt
- 1 zakje zoutloze gehaktkruiden
- 1 kleine ui
- 25 ml. water
- 25 ml. azijn
- 50 ml. ketchup
- 100 ml. tomaten (uit blik)
- 75 gram bruine basterdsuiker
- halve theelepel chilipoeder
- 1½ eetlepel worchestersaus
Bereidingswijze
Meng de gehaktkruiden door het gehakt en draai hier balletjes van.
Bak ze in een pan even bruin.
Fruit de ui en voeg vervolgens de water, azijn, ketchup, tomaten, suiker, chilipoeder en worchestersaus toe.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze garen in de saus.
Snijdt de sla in fijne reepjes.
Maak van de aardappelen, melk en boter een gladde puree en voeg de sla toe.
Schep over de stamppot de balletjes gehakt en een lepel saus.
ONTVANGEN REACTIES
- In 1 woord geweldig.. We gooien er alleen nog extra champignons door. En een blikje maïs door de stamppot sla. Genieten
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.