MINDER ZOUT RECEPT: SPITSKOOL MET APPEL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 1 ui
- 2 Spaanse pepers
- 3 teentje knoflook
- 175 gram shoarmavlees
- 3 appels
- 600 gram grof gesneden spitskool
- scheutje olie
- 2 eetlepels milde kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels kokos
- 4 eetlepels fijngehakte (ongezouten) cashewnoten
Bereidingswijze
Rozijnen wassen en een paar uur laten wellen in water.
Pel en snipper de ui en een kleine Spaanse pepers (zonder pitjes).
Was de appelen, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen.
Snij de appels in blokjes.
Verhit de olie in een wok en laat op hoog vuur goed warm worden.
Bak de shoarma vooraf in deze wokpan.
Bak vervolgens de ui en de Spaanse pepers in de zelfde wokpan en voeg na enkele minuten de klein gesneden stukje knoflook toe.
Voeg vervolgens de kerrie- en gemberpoeder toe en schep alles door elkaar.
Doe de blokjes appel en de gewelde rozijnen bij de ui in de pan en bak deze al omscheppend even mee.
Voeg de fijngesneden spitskool toe.
Schep alles door elkaar.
Zet het vuur eventueel wat lager en roerbak de groenten enkele minuten tot de spitskool nog net knapperig is.
Strooi tenslotte de gehakte noten en de kokos er over, even opwarmen en klaar.
Serveren met ongepelde rijst.
N.b. Dit recept is een bewerking van roergebakken spitskool met appel op Smulweb.nl en is ons opgestuurd door een bezoeker van de website.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 207 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 207 x 2,5 = 517,5 milligram ofwel 0,5175 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ui | 1 stuks | 80 gram | 27 mg | 22 mg |
Peper, Spaanse | 2 stuks | 90 gram | 9 mg | 8 mg |
Knoflook | 3 teentjes | 12 gram | 4 mg | ~ mg |
Shoarmavlees | - | 175 gram | 400 mg | 700 mg |
Appels | 3 stuks | 450 gram | 1 mg | 5 mg |
Spitskool | - | 600 gram | 10 mg | 60 mg |
Olie | - | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Kerriepoeder, mild | 2 eetlepels | 20 gram | 52 mg | 10 mg |
Gemberpoeder | 1 theelepel | 5 gram | 32 mg | ~ mg |
Rozijnen | 2 eetlepels | 20 gram | 25 mg | 5 mg |
Kokosnootvlees | 4 eetlepels | 40 gram | 25 mg | 10 mg |
Cashewnoten | 4 eetlepels | 40 gram | 14 mg | 6 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 826 mg | |||
Natrium per persoon | 207 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.