MINDER ZOUT RECEPT: SPINAZIESOEP MET KORIANDERBALLETJES
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 450 gram spinazie uit de vriezer
- 200 gram biologische rundergehakt
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 kleine aardappelen of 1 grote, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- zakje kruidenbuiltje voor vlees
- 2 theelepels lavaswortel
- stukje foelie
- 1.5 liter water
- peper
- nootmuskaat
- 1 forse theelepel pikante paprikapoeder
- 4 theelepels gedroogde koriander
- beetje melk
- maizena
- 3 bouillonblokjes zonder zout
Bereidingswijze
Zet de kruidenbouillon op en laat deze, al kokend, 20 minuten trekken.
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn.
Meng het rundergehakt met de pikante paprikapoeder, wat nootmuskaat, de pikante paprika poeder, scheutje melk en wat maizena.
Maak balletjes van de rundergehakt.
Zet een grote pan op het vuur, voeg wat olie toe en fruit de ui en bleekselderij totdat de ui zacht en glazig is.
Voeg dan de aardappelblokjes en spinazie toe en roer even goed door.
Voeg 1.5 liter kruidenbouillon (zeef het eerst van de kruiden) met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat het geheel 20 minuten koken.
Bak ondertussen de gehaktballetjes, zodat ze gaar zijn en lekker knapperig.
Na 20 minuten met een staafmixer of blender de soep pureren en terug in de pan brengen.
Opnieuw aan de kook brengen, proeven: gebruik peper, nootmuskaat en eventueel wat chilipoeder om het op smaak te brengen. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water toe.
Kookt de soep goed, voeg dan de balletjes toe, laat even 5 minuten goed doorkoken.
Dit recept is beschikbaar gesteld door: ONGEZOUTENlekker
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 135 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 135 x 2,5 = 337,5 milligram ofwel 0,3375 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Spinazie, diepvries | - | 450 gram | 35 mg | 23 mg |
Rundergehakt | - | 200 gram | 66 mg | 132 mg |
Ui, rood | 1 stuks | 80 gram | 10 mg | 8 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Aardappel | 2 kleine of 1 grote | 200 gram | 2 mg | 4 mg |
Bleekselderij | 2 stengels | 200 gram | 150 mg | 300 mg |
Kruidenbuiltje, vlees | 1 stuks | - gram | - mg | ~ mg |
Lavaswortel | 2 theelepels | 10 gram | 20 mg | 2 mg |
Foelie | stukje | 25 gram | 16 mg | 4 mg |
Water | 1,5 liter | 1500 gram | 2 mg | 30 mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Nootmuskaat | - | ~ gram | 16 mg | ~ mg |
Paprikapoeder, pikant | 1 forse theelepel | 5 gram | 34 mg | ~ mg |
Koriander, gedroogd | 4 theelepels | 20 gram | 35 mg | 7 mg |
Melk, halfvol | beetje | 50 gram | 47 mg | 24 mg |
Maizena | - | 25 gram | 2 mg | 1 mg |
Bouillonblokje, zonder zout | 3 stuks | 30 gram | 15 mg | 5 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 540 mg | |||
Natrium per persoon | 135 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.