NATRIUMARM RECEPT: SATÉSAUS, VARIANT 2
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 3 eetlepels natriumarme pindakaas
- 3 eetlepel water
- 1 eetlepel natriumarme ketjap
- 1 theelepel natriumarme sambal
- gemberpoeder
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten door elkaar en laat deze even koken.
Indien je de saus te dik vind, kun je nog een beetje water of ketjap toevoegen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 28 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 28 x 2,5 = 70 milligram ofwel 0,07 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Pindakaas, natriumarm | 3 eetlepels | 45 gram | 60 mg | 27 mg |
Water | 3 eetlepels | 15 gram | 2 mg | ~ mg |
Ketjap, natriumarm | 1 eetlepel | 15 gram | 5 mg | 1 mg |
Sambal, natriumarm | 1 theelepel | 3 gram | 0 mg | 0 mg |
Gemberpoeder | - | ~ gram | 6 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 28 mg | |||
Natrium per eetlepel | ~ mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.