NATRIUMARM RECEPT: SATÉSAUS, VARIANT 1
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 200 ml water
- peper
- halve fijngesneden ui
- 2 eetlepels natriumarme pindakaas
- 3 á 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 1 eetlepel (appel)stroop
- halve theelepel natriumarme sambal
- scheut natriumarme ketjap
Bereidingswijze
Eerst het water koken.
Daarna de overige ingrediënten toevoegen en even laten borrelen.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 39 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 39 x 2,5 = 97,5 milligram ofwel 0,0975 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Water | 200 ml | 200 gram | 2 mg | ~ mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Ui | halve | 40 gram | 10 mg | 4 mg |
Pindakaas, natriumarm | 2 eetlepels | 30 gram | 60 mg | 24 mg |
Basterdsuiker, bruin | 4 eetlepels | 12 gram | 25 mg | 3 mg |
(Appel)stroop | 1 eetlepel | 15 gram | 36 mg | 6 mg |
Sambal, natriumarm | 1 theelepel | 3 gram | 0 mg | 0 mg |
Ketjap, natriumarm | scheut | 30 gram | 5 mg | 2 mg |
Totaal natrium | 39 mg | |||
Natrium per eetlepel | ~ mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.