Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

NATRIUMARM RECEPT: SATÉSAUS, VARIANT 1

Meer recepten met het trefwoord:


Satésaus, variant 1
Satésaus, variant 1

Benodigdheden

  • 200 ml water
  • peper
  • halve fijngesneden ui
  • 2 eetlepels natriumarme pindakaas
  • 3 á 4 eetlepels bruine basterd suiker
  • 1 eetlepel (appel)stroop
  • halve theelepel natriumarme sambal
  • scheut natriumarme ketjap

Bereidingswijze

Eerst het water koken.
Daarna de overige ingrediënten toevoegen en even laten borrelen.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 39 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 39 x 2,5 = 97,5 milligram ofwel 0,0975 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Water 200 ml 200 gram 2 mg ~ mg
Peper - ~ gram 44 mg ~ mg
Ui halve 40 gram 10 mg 4 mg
Pindakaas, natriumarm 2 eetlepels 30 gram 60 mg 24 mg
Basterdsuiker, bruin 4 eetlepels 12 gram 25 mg 3 mg
(Appel)stroop 1 eetlepel 15 gram 36 mg 6 mg
Sambal, natriumarm 1 theelepel 3 gram 0 mg 0 mg
Ketjap, natriumarm scheut 30 gram 5 mg 2 mg
Totaal natrium 39 mg
Natrium per eetlepel ~ mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Satésaus, variant 1
Natriumarm recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 12:49:05