MINDER ZOUT RECEPT: SAMBAL GORENG
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 2 uien
- 100 gram Spaanse pepers
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel djahé
- halve theelepel paprikapoeder
- halve theelepel koenjit
- halve theelepel laos
- halve theelepel djinten
- 2 eetlepels olie
- 50 gram boter
Bereidingswijze
Snijd de uien en de pepers zeer klein.
Bak ze uit in 2 eetlepels olie en voeg weinig vocht toe om ze gaar te laten worden (dit verdampt weer).
Voeg de kruiden toe, evenals de uitgeperste knoflook.
Roer de boter door het mengsel wanneer de groenten bijna gaar zijn en enigszins afgekoeld.
Maak een klein jampotje goed schoon met heet sodawater en schep het afgekoelde sambalmengsel erin.
Sluit het potje goed af en bewaar de sambal in de koelkast.
Om te voorkomen dat zich op de sambal een schimmellaagje vormt, kan de sambal afgedekt worden met een laagje olie.
Vóór gebruik giet u dan eerst de olie eraf; na gebruik de olie weer toevoegen!
ONTVANGEN REACTIES
- Voor een wat pittigere sambal, bak de uitjes in chiliwokolie en voeg een teentje knoflook toe. Extra pittig maken met gemalen djintenpoeder. Evt. ook afdekken met chiliolie.
Pepers zijn zelf te kweken in een pot. Op www.peperzaden.nl kunt u zaden bestellen voor de gewenste pepers. Van mild tot zeer heet.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.