MINDER ZOUT RECEPT: SAMBAL BAWANG MERAH
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 70 gram sjalotjes (of ui)
- 50 gram Spaanse pepers
- olie
Bereidingswijze
Rasp de uitjes en de Spaanse pepers (met de pitjes).
Bak eerst de ui in een beetje hete olie en voeg daarna de peper toe.
Laat dit samen even bakken schep het dan in een met heet sodawater gereinigd potje.
Bewaar de sambal in de koelkast.
Om te voorkomen dat zich op de sambal een schimmellaagje vormt, kan de sambal afgedekt worden met een laagje olie.
Vóór gebruik giet u dan eerst de olie eraf; na gebruik olie weer toevoegen!
Aangezien de sambal slechts beperkt houdbaar is, is het verstandig een kleine hoeveelheid te maken.
ONTVANGEN REACTIES
- Voor een wat pittigere sambal, bak de uitjes in chiliwokolie en voeg een teentje knoflook toe. Extra pittig maken met gemalen djintenpoeder. Evt. ook afdekken met chiliolie.
Pepers zijn zelf te kweken in een pot. Op www.peperzaden.nl kunt u zaden bestellen voor de gewenste pepers. Van mild tot zeer heet.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.