NATRIUMARM RECEPT: SAFFRAAN AIOLI
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 10 saffraandraadjes
- ca. 200 ml. olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 eigeel
- 1 eetlepel natriumarme mosterd
- sap van 1 citroen
- peper
Bereidingswijze
Leg de saffraan voor de kleur in de olijfolie.
Pel de knoflook en pers dit.
Doe het eigeel, de mosterd, het citroensap, de knoflook in de kom.
Mix op lage stand de ingrediënten door elkaar, meng nu langzaam al mixend de olie door het mengsel.
Hou wat olie achter de hand voor de juiste dikte.
Breng op smaak met peper.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 23 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 23 x 2,5 = 57,5 milligram ofwel 0,0575 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Saffraandraadjes | 10 stukjes | ~ gram | 148 mg | 10 mg |
Olijfolie | 200 ml. | 200 gram | 0 mg | 0 mg |
Knoflook | 3 teentjes | 12 gram | 4 mg | ~ mg |
Eierdooier | 4 stuks | 200 gram | 40 mg | 80 mg |
Mosterd, natriumarm | 1 eetlepel | 10 gram | 0 mg | 0 mg |
Citroensap | 1 stuks | 50 gram | 1 mg | ~ mg |
Peper | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Totaal natrium voor 4 personen | 90 mg | |||
Natrium (zout) per persoon | 23 mg (58 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.