ZOUTLOOS RECEPT: ROSEVAL AARDAPPEL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 1 persoon.
- 150 gram roseval aardappelen
- 1 teentje knoflook
- iets tijm
- 3 eetlepels olijfolie per persoon
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon.Snijd ze even groot (grootte van een halve ei)
Doe alle ingrediënten in een ovenschaal
Zet de schaal in de oven en laat de aardappelen gaar worden bij een temperatuur van 180°C.
Een recept van Arnoud Odink, dieetkok - De Hart & Vaatgroep.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 4 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 4 x 2,5 = 10 milligram ofwel 0,01 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Roseval aardappel | - | 150 gram | 2 mg | 3 mg |
Knoflook | 1 teentje | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Tijm | - | 10 gram | 9 mg | 1 mg |
Olijfolie | 3 eetlepels | 30 gram | 0 mg | 0 mg |
Natrium per persoon | 4 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.