Smakelijk eten zonder zout

Smakelijk eten zonder zout

ZOUTLOOS RECEPT: ROSEVAL AARDAPPEL

Meer recepten met het trefwoord:


Roseval aardappel
Roseval aardappel

Benodigdheden

Hoeveelheden voor 1 persoon.

  • 150 gram roseval aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • iets tijm
  • 3 eetlepels olijfolie per persoon

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon.

Snijd ze even groot (grootte van een halve ei)
Doe alle ingrediënten in een ovenschaal
Zet de schaal in de oven en laat de aardappelen gaar worden bij een temperatuur van 180°C.

Een recept van Arnoud Odink, dieetkok - De Hart & Vaatgroep.


ONTVANGEN REACTIES

Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.


NATRIUM/ZOUT BEREKENING


Het recept bevat volgens onderstaande berekening 4 milligram natrium.

Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 4 x 2,5 = 10 milligram ofwel 0,01 gram zout.

Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!

Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!


Ingrediënt Hoeveelheid Gewicht Na per 100 gram Bevat Natrium
Roseval aardappel - 150 gram 2 mg 3 mg
Knoflook 1 teentje 4 gram 4 mg ~ mg
Tijm - 10 gram 9 mg 1 mg
Olijfolie 3 eetlepels 30 gram 0 mg 0 mg
Natrium per persoon 4 mg


REACTIE FORMULIER

Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!

Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.

Roseval aardappel
Zoutloos recept, passend in een zoutloos of zoutbeperkt dieet
Mensen die minder zout willen óf moeten eten
2014-09-20 11:26:05