NATRIUMARM RECEPT: RABARBERCAKE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 12 personen.
Vulling:
- 400 gram rabarber
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels custardpoeder
- 1 theelepel kaneel
Cake:
- 150 gram natriumarm boter
- 150 gram witte bastersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 50 ml. melk
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed een springvorm met een doorsnede van 24 cm. met bakpapier.
Was en droog de rabarberstelen en snijd deze in stukjes (ontvellen hoeft niet).
Meng de rabarberstukjes met de lichtbruine basterdsuiker, custardpoeder en kaneel in een kom.
Maak het cakebeslag, roer hiervoor de boter met de suiker romig en voeg stuk voor stuk de eieren toe.
Scheutjesgewijs de melk erbij en het gezeefde bakmeel.
Verdeel de helft van het cakebeslag over de bodem van de springvorm en strijk dit glad.
Schep de rest van het cakebeslag door de rabarberstukjes en verdeel dit over het beslag in de springvorm.
Bak de cake in 60-70 min. goudbruin.
Serveertips
Afgekoeld serveren, eventueel.bestrooid met wat poedersuiker.
Deze rabarbercake kan ook heel goed geserveerd worden als nagerecht bijvoorbeeld met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 44 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 44 x 2,5 = 110 milligram ofwel 0,11 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Rabarber | - | 400 gram | 4 mg | 16 mg |
Basterdsuiker, bruin | - | 125 gram | 25 mg | 32 mg |
Custardpoeder | 2 eetlepels | 20 gram | 200 mg | 40 mg |
Kaneel | 1 theelepel | 5 gram | 26 mg | 2 mg |
Boter, natriumarm | - | 150 gram | 5 mg | 8 mg |
Basterdsuiker, wit | - | 150 gram | 0 mg | 0 mg |
Vanillesuiker | 1 zakje | 8 gram | 0 mg | 0 mg |
Ei | 2 stuks | 100 gram | 160 mg | 160 mg |
Melk, halfvol | 50 ml. | 50 gram | 47 mg | 25 mg |
Bakmeel, zelfrijzend natriumarm | - | 150 gram | 160 mg | 240 mg |
Totaal natrium voor 12 personen | 523 mg | |||
Natrium per persoon | 44 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.