NATRIUMARM RECEPT: POMODORI BOTER
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 500 gram ongezouten roomboter
- 200 gram tomatenpuree
- 6 blaadjes salie
- 1 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Sla de boter wit in de keukenmachine.
Hak alle ingrediënten en voeg toe aan de wit geslagen boter.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 83 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 83 x 2,5 = 207,5 milligram ofwel 0,2075 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Roomboter, ongezouten | 500 gram | 0 mg | 0 mg | |
Tomatenpuree | 200 gram | 40 mg | 80 mg | |
Salie | 6 blaadjes | 30 gram | 11 mg | 3 mg |
Knoflook | 1 teentje | 4 gram | 4 mg | ~ mg |
Totaal natrium (zout) | 83 mg (208 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.