NATRIUMARM RECEPT: PIZZABODEM, VARIANT 1
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 1 pizzabodem.
- half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
- 1 theelepel suiker
- 150 ml. lauw water
- 250 gram tarwebloem
- olie
Bereidingswijze
De suiker en het gist in het lauwe water op te lossen en daarna de bloem er doorheen te mengen.
Dan goed kneden tot een soepel pizzadeeg.
Laten rusten en rijzen.
Uitrollen en in een bakvorm van 26 cm. leggen.
Een recept van Arnoud Odink, dieetkok - De Hart & Vaatgroep
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 10 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 10 x 2,5 = 25 milligram ofwel 0,025 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Gist, gedroogde | half zakje | 3,5 gram | 50 mg | 2 mg |
Suiker | 1 theelepel | 3 gram | 0 mg | 0 mg |
Water | 150 ml. | 150 gram | 2 mg | 3 mg |
Bloem, tarwe | - | 250 gram | 2 mg | 5 mg |
Olie | - | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Totaal natrium | 10 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.