NATRIUMARM RECEPT: PIZZA, VARIANT 4
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 1 pizza.
- pizzabodem
- 4 grote tomaten
- peper
- 1 theelepel oregano
- 1 ui
- 2 plakjes kaas, natriumarm
Bereidingswijze
Maak een natriumarme pizzabodem volgens dit recept »
De basis van de vulling is verse kleingesneden tomaten, voeg daaraan een vleugje peper en een theelepel oregano toe.
Verder een fijngesnipperd uitje.
Op de bodem gaat eerst het tomaatmengsel, daarover het uitje en dan wat kaas er over.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet dan de pizza in de oven en bak hem in ongeveer 20 minuten gaar.
Als topping kan in plaats van kaas ook vis met weinig natrium worden genomen, of een ander zoutarm lekkers...
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 54 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 54 x 2,5 = 135 milligram ofwel 0,135 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Pizzabodem | 1 stuks | - gram | - mg | 10 mg |
Tomaat | 4 stuks | 600 gram | 2 mg | 12 mg |
Peper | ~ | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Oregano | ~ | ~ gram | 15 mg | ~ mg |
Ui | 1 stuks | 70 gram | 2 mg | 2 mg |
Kaas, natriumarm | 2 plakjes | 60 gram | 50 mg | 30 mg |
Totaal natrium | 54 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.