MINDER ZOUT RECEPT: PIZZA, VARIANT 2
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- pizzabodem
- blikje natriumarme tomatenpuree
- 2 plakjes natriumarme kaas
- 1 plakje salami
- halve ui
- paar champignons in plakjes
- halve paprika
Bereidingswijze
Maak een natriumarme pizzabodem volgens dit recept »
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bedek de bodem van de pizza met de tomatenpuree of gebruik plakjes verse tomaat.
Vervolgens naar smaak beleggen met de ingrediënten voor de topping.
Salami bevat veel natrium! Een goed én lekker alternatief is kipfilet naturel of natriumarme vissoorten, het is ook heerlijk en het bevat minder natrium.
Bak de pizza in 12 minuten af.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 434 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 434 x 2,5 = 1085 milligram ofwel 1,085 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Pizzabodem | 1 stuks | - gram | - mg | 10 mg |
Tomatenpuree | 1 blikje | 70 gram | 15 mg | 11 mg |
Kaas, natriumarm | 2 plakjes | 60 gram | 50 mg | 30 mg |
Salami | 1 plakje | 30 gram | 1252 mg | 376 mg |
Ui | 1 halve | 35 gram | 2 mg | 1 mg |
Champignons | 100 gram | 5 mg | 5 mg | |
Paprika | 1 halve | 70 gram | 1 mg | 1 mg |
Totaal natrium | 434 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.