MINDER ZOUT RECEPT: PICCALILLY
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 2 jampotjes
- 250 gram schoongemaakte groenten zoals bloemkool, wortel, komkommer, augurk, sjalot, sperziebonen
- 1 eetlepel mosterdpoeder
- halve eetlepel kerrie
- halve eetlepel suiker
- mespunt gemberpoeder
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel slaolie
- 300 ml azijn
Bereidingswijze
Maak de jampotjes schoon met heet sodawater, spoel ze goed na met heet water en laat ze uitlekken op een schone doek.
Snijd de groenten in kleine stukjes.
Kook ze ca. 2 minuten in ruim kokend water en laat ze uitlekken.
Vermeng de mosterdpoeder, kerrie, suiker, gemberpoeder, bloem en olie met een beetje azijn.
Breng de rest van de azijn aan de kook en voeg het mengsel al roerende toe.
Laat de azijn ca. 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de uitgelekte groenten toe als de saus al enigszins afgekoeld is.
Vul de potjes en sluit ze af.
De piccalilly is in de koelkast enige weken houdbaar.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.