NATRIUMARM RECEPT: PESTO, VARIANT 2
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 100 gram pijnboompitten
- 2 bosjes basilicum
- 6 teentjes knoflook
- 150 ml. extra vierge olijfolie
- 100 gram geraspte (natriumarme of jonge) kaas
- peper
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan voor 3 minuten totdat ze een klein bruin kleurtje krijgen.
Laat ze afkoelen op een bordje.
Pluk alle blaadjes van de basilicum en snijd deze heel fijn.
Pel de knoflooktenen en snijd de knoflookteentjes klein (of doe de knoflook in de knoflookpers).
Hak de inmiddels afgekoelde pijnboompitten in stukjes.
Meet de olijfolie af in een maatbeker.
Doe alles behalve de olijfolie in de keukenmachine en doe beetje voor beetje een scheutje olijfolie bij het mengsel.
Doe zoveel olijfolie erbij totdat u een smeuïge pasta krijgt.
Bewaar de pesto in een bakje (maximaal 3 dagen houdbaar in koelkast) of vries de pesto in.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 62 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 62 x 2,5 = 155 milligram ofwel 0,155 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Pijnboompitten | 100 gram | 2 mg | 2 mg | |
Basilicum | 2 bosjes | 100 gram | 9 mg | 9 mg |
Knoflook | 6 teentjes | 24 gram | 4 mg | 1 mg |
Olijfolie | 150 ml. | 150 gram | 0 mg | 0 mg |
Kaas, natriumarm | 100 gram | 50 mg | 50 mg | |
Peper | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Totaal natrium (zout) | 62 mg (155 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.