NATRIUMARM RECEPT: PERZISCHE RIJSTMAALTIJD
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 250 gram ongepelde witte rijst
- 1 ui
- 1 Spaanse peper
- 3 aardappelen
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 300 gram linzen (vooraf geweekt)
- 3 eetlepels natriumarme tomatenpuree
- peper
- 1 theelepel kaneelpoeder of een stukje kaneel
- 1 theelepel kurkuma
- olijfolie
- 500 ml zoutloze groentebouillon
Bereidingswijze
Fruit de fijn gesneden ui en Spaanse peper in wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe om een saus te maken.
Voeg er de linzen, de kruiden en de bouillon aan toe en laat het geheel zo'n 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de courgette en de aubergine in dunne schijfjes en bak ze in olijfolie.
Snijd ook de aardappelen in blokjes en voeg ze bij de aubergine en courgette.
Meng het geheel als alles gaar is.
Kook de rijst en serveer apart.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 33 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 33 x 2,5 = 82,5 milligram ofwel 0,0825 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Rijst, wit ongepeld | - | 250 gram | 3 mg | 8 mg |
Ui | 1 stuk | 80 gram | 27 mg | 22 mg |
Peper, Spaanse | 1 stuk | 45 gram | 9 mg | 5 mg |
Aardappel | 3 stuks | 250 gram | 2 mg | 5 mg |
Courgette | 1 stuk | 100 gram | 1 mg | 1 mg |
Aubergine | 1 stuk | 100 gram | 10 mg | 10 mg |
Linzen | - | 300 gram | 9 mg | 27 mg |
Tomatenpuree, natriumarm | 3 eetlepels | 30 gram | 15 mg | 5 mg |
Peper | ~ | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Kaneelpoeder | 1 theelepel | 5 gram | 26 mg | ~ mg |
Kurkuma | 1 theelepel | 5 gram | 38 mg | ~ mg |
Olijfolie | - | - gram | 0 mg | 0 mg |
Groentenbouillon, zoutloos | 500 ml. | 500 gram | 10 mg | 50 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 133 mg | |||
Natrium per persoon | 33 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.