NATRIUMARM RECEPT: PEPERMUNT-CHOCOLADEMELK
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 2 personen.
- 4 eetlepels pepermuntsiroop of likeur
- 300 ml. melk
- 50 gram bittere pure chocolade
- geslagen room (zonder suiker)
Bereidingswijze
Neem twee glazen en verdeel hierin de pepermuntsiroop.
Doe de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes en voeg het aan de melk toe.
De chocolademelk roeren tot alle chocolade is opgelost.
Als laatste een toefje geslagen slagroom erop.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 86 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 86 x 2,5 = 215 milligram ofwel 0,215 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Pepermuntsiroop of likeur | 4 eetlepels | 40 gram | 10 mg | 4 mg |
Melk, halfvol | 300 ml. | 300 gram | 47 mg | 141 mg |
Chocolade, puur | - | 50 gram | 10 mg | 5 mg |
Geslagen room (zonder suiker) | - | 50 gram | 43 mg | 22 mg |
Totaal natrium voor 2 personen | 172 mg | |||
Natrium per persoon | 86 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.