MINDER ZOUT RECEPT: PENNE MET ZALM EN COURGETTE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 400 gram penne
- 400 gram zalmfilet
- 100 gram naturel zuivelspread
- 4000 ml. natriumarme bouillon
- 1 glas witte wijn
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels oregano
- 4 eetlepels olijfolie
- citroensap
- peper
Bereidingswijze
Breng in een grote pan 4 liter natriumarme groentebouillon aan de kook.
Doe de penne in het kokende water en kook deze onder af en toe roeren in ongeveer 10 minuten beetgaar - al dente - of naar behoefte wat langer.
Met een vergiet het kookvocht uit de penne laten lopen, maar bewaar een deel van het vocht voor het maken van de saus.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijdt deze klein.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de gesneden ui en knoflook aan.
Snijdt de zalm in stukken en fruit deze ook even mee in de pan.
Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijdt deze in blokjes.
Doe de courgette vervolgens ook in de pan en bak deze even met het mengsel mee.
Na enkele minuten de zuivelspread toevoegen en deze rustig laten smelten.
Als de zuivelspread is gesmolten kunnen de oregano en de witte wijn er bij worden gedaan.
Laat het geheel nog even pruttelen tot dat alle ingrediënten gaar zijn en de saus de juiste dikte heeft.
Als de saus te dik is gebruik dan een beetje van het achtergehouden kookvocht om het geheel te verdunnen.
Breng de saus naar eigen wens op smaak met het citroensap en de peper.
Meng voor het serveren de penne door de saus.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 304 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 304 x 2,5 = 760 milligram ofwel 0,76 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Penne | - | 400 gram | 10 mg | 40 mg |
Zalmfilet | - | 400 gram | 95 mg | 380 mg |
Zuivelspread | - | 100 gram | 340 mg | 340 mg |
Bouillon, natriumarm | 4000 ml. | 4000 gram | 10 mg | 400 mg |
Wijn, wit droog | 1 glas | 100 gram | 4 mg | 4 mg |
Courgette | 2 stuks | 600 gram | 1 mg | 6 mg |
Ui | 2 stuks | 160 gram | 27 mg | 44 mg |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Oregano | 2 theelepels | 6 gram | 15 mg | ~ mg |
Olijfolie | 4 eetlepels | 40 gram | 0 mg | 0 mg |
Citroensap | 10 ml. | 10 gram | 1 mg | ~ mg |
Peper | ~ | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 1214 mg | |||
Natrium per persoon | 304 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.