NATRIUMARM RECEPT: PAPRIKA SCHNITZEL
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 4 kalfsschnitzels (100 gram)
- peper
- tarwebloem
- boter, vloeibaar natriumarm
- 1 ui
- 2 eetlepels zoete paprikapoeder
- 50 ml. water
- 50 ml. droge witte wijn
- 100 ml. schenkroom
Bereidingswijze
Wrijf de kalfsschnitzels met een beetje peper in.
Doe voldoende tarwebloem op een diep bord en haal de schnitzels er doorheen.
Bak ze dan in een koekenpan en natriumarme boter aan beide kanten lekker bruin.
Neem het vlees uit de pan en houdt ze warm.
Snipper de ui en laat het goudgeel worden in de bakjus.
Neem dan de pan van de kookplaat en laat het een minuut afkoelen.
Zet de pan op laag vuur weer terug en strooi dan het paprikapoeder over de ui.
(Als de paprikapoeder bij te heet vuur wordt toegevoegd verbrandt het en krijgt het een bittere smaak...)
Laat alles op een laag vuur al roerend even samen fruiten en giet er dan het water en de droge witte wijn bij en roer het goed door.
Leg de schnitzels er nu weer bij in en laat het in het geheel nog 15 minuten gaar stoven.
Maak 10 gram tarwebloem aan met 100 ml. schenkroom en laat dit alles nu door en door warm worden.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 76 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 76 x 2,5 = 190 milligram ofwel 0,19 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Schnitzel, kalfs- | 4 stuks | 400 gram | 60 mg | 240 mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Tarwebloem | - | 50 gram | 2 mg | 1 mg |
Boter, vloeibaar natriumarm | - | 20 gram | 5 mg | 1 mg |
Ui | 1 stuks | 70 gram | 27 mg | 19 mg |
Paprikapoeder, zoet | 2 eetlepels | 26 gram | 34 mg | 9 mg |
Water | 50 ml. | 50 gram | 2 mg | 1 mg |
Witte wijn, droog | 50 ml. | 50 gram | 4 mg | 2 mg |
Schenkroom | 100 ml. | 100 gram | 30 mg | 30 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 303 mg | |||
Natrium per persoon | 76 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.