NATRIUMARM RECEPT: OMELET MET KAAS
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 1 persoon.
- 1 ei
- 1 eetlepel halfvolle melk
- 50 gram zoutarme kaas
- tuinkruiden
- 20 gram zoutarme vloeibare boter
Bereidingswijze
Het ei met de melk loskloppen.
De in kleine dobbelsteentjes gesneden kaas en de fijngesneden tuinkruiden toevoegen en de omelet in de boter bakken.
In plaats van kaas aan het beslag toevoegen kan men na het bakken van de omelet er reepjes kaas in rollen.
Ook kaasomelet met een vulling van gebakken champignons of spinazie en koolsoorten is bijzonder smakelijk.
Bron recept: Nederlandse Zuivel Organisatie
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 111 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 111 x 2,5 = 277,5 milligram ofwel 0,2775 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ei | 1 stuks | 50 gram | 160 mg | 80 mg |
Melk, halfvol | 1 eetlepel | 10 gram | 47 mg | 5 mg |
Kaas, zoutarm | - | 50 gram | 50 mg | 25 mg |
Tuinkruiden | - | ~ gram | ~ mg | ~ mg |
Boter, vloeibaar zoutarm | - | 20 gram | 5 mg | 1 mg |
Totaal natrium per persoon | 111 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.