NATRIUMARM RECEPT: MAYONAISE
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- een ei
- olie
- wijnazijn
- mierikswortel
- peper
- peterselie
Bereidingswijze
Snipper de mierikswortel fijn.
Knip de peterselie.
Maak een mayonaise van het ei, een scheut wijnazijn en de olie, voeg er de peper, mierikswortel en fijngemaakte peterselie bij.
Flink stijf kloppen en laten rusten in de ijskast zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Serveertip: Zeer goed bij rauwkost.
ONTVANGEN REACTIES
- "Heel erg lekker, zelf wat kruiden toegevoegd. Dank je wel"
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 105 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 105 x 2,5 = 262,5 milligram ofwel 0,2625 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Ei | 1 stuks | 50 gram | 209 mg | 105 mg |
Olie | - | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Wijnazijn | - | ~ gram | 0 mg | 0 mg |
Mierikswortel | - | ~ gram | 8 mg | ~ mg |
Peper | - | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Peterselie | - | ~ gram | 25 mg | ~ mg |
Totaal natrium | 105 mg | |||
Natrium per eetlepel | ~ mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.