MINDER ZOUT RECEPT: MONCHOU TAART
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 100 gram basterdsuiker
- 1 pakje roomboter (250 gram)
- halve liter slagroom
- 200 gram monchou (2 kleine pakjes)
- 1 pak Bastognekoeken
- 1 blik aardbeien- of kersenvlaaivulling
Bereidingswijze
Laat de monchou op kamertemperatuur komen.
Springvorm invetten met olie of boter.
Het hele pak Bastognekoeken verkruimelen, eventueel met een deegroller.
Boter smelten in een pannetje en de verkruimelde Bastognekoeken erdoor roeren.
Met dit mengsel de bodem van de springvorm bedekken en in de koelkast koud laten worden.
Mix de monchou en de suiker door elkaar tot een luchtig mengsel.
Mix in een andere kom de slagroom zonder suiker niet geheel stijf.
De slagroom met een lepel door het monchoumengsel roeren en over de bodem strijken.
De taart ongeveer 2 uur laten opstijven in de koelkast.
De aardbeien- of kersenvlaaivulling erop strijken, ná het afsnijden van een taartpunt geeft het mooiste resultaat.
Variatie suggestie
Benodigheden voor een monchoutaart met minder calorieën!
- 150 gram boter
- 1 pak san fransisco biscuit
- 1 pakje monchou (70 gram)
- 100 gram basterdsuiker
- 250 ml. slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blikje vlaaivulling
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.