NATRIUMARM RECEPT: MAROKKAANSE EIEREN OP RODE GROENTEN
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 4 personen.
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 Spaanse ui, in ringen
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 4 rode paprika`s, schoongemaakt en in repen
- 1 courgette, in plakjes
- 5 tomaten, in plakjes
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- flinke mespunt paprikapoeder
- flinke mespunt gedroogde-chilipepervlokken
- peper
- 4 eieren
Voor de garnering
- gemalen komijn
- paprikapoeder
- 4 takjes koriander
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui daarin snel bruin.
Voeg de knoflook toe met de paprika`s courgette en tomaten en verwarm alles 15-20 minuten op laag vuur, onder af en toe roeren, tot de groenten gaar zijn.
Roer de peterselie erdoor met het paprikapoeder, de chilipepervlokken en peper naar smaak.
Laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
Doe het groentemengsel in een grote, ondiepe ovenvaste schaal.
Maak er 4 kuiltjes in en breek in elk kuiltje een ei.
Zet de schaal 10 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn.
Bestrooi het gerecht vlak voor het opdienen met gemalen komijn en paprikapoeder en garneer met de takjes koriander.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 40 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 40 x 2,5 = 100 milligram ofwel 0,1 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Olijfolie | 5 eetlepels | 50 gram | 0 mg | 0 mg |
Ui, Spaans | 1 stuk | 80 gram | 27 mg | 22 mg |
Knoflook | 4 teentjes | 16 gram | 4 mg | 1 mg |
Paprika, rood | 4 stuks | 600 gram | 6 mg | 36 mg |
Courgette | 1 stuk | 350 gram | 1 mg | 4 mg |
Tomaat | 5 stuks | 350 gram | 10 mg | 35 mg |
Peterselie | 2 eetlepels | 20 gram | 25 mg | 5 mg |
Paprikapoeder | mespunt | 1 gram | 34 mg | ~ mg |
Chilipepervlokken, gedroogd | mespunt | 1 gram | 9 mg | ~ mg |
Peper | ~ | ~ gram | 44 mg | ~ mg |
Ei | 1 stuk | 50 gram | 27 mg | 14 mg |
Komijn | 10 gram | 168 mg | 17 mg | |
Paprikapoeder | 5 gram | 34 mg | 2 mg | |
Koriander | 4 takjes | 50 gram | 46 mg | 23 mg |
Totaal natrium voor 4 personen | 159 mg | |||
Natrium per persoon | 40 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.