NATRIUMARM RECEPT: LAMSGEHAKTSPIESJES
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
- 2 sjalotten
- halve bos peterselie
- 700 gram lamsgehakt
- verse peper
- verse nootmuskaat
- halve theelepel komijn
- halve theelepel kaneel
- halve eetlepel paprikapoeder
- 300 ml. Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes munt
Bereidingswijze
Sjalotten pellen en snipperen.
Peterselie fijn hakken.
Gehakt mengen met sjalotten, peper, nootmuskaat, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie.
Van het mengsel 15 vingerlange worstjes vormen en de worstjes aan een spies prikken.
In een kom de yoghurt schenken, knoflook pellen en erboven uitpersen.
Munt fijnsnijden.
Op smaak brengen met peper.
Saus minimaal 10 minuten laten intrekken.
Rooster bekleden met aluminiumfolie en inprikken met een spies.
Spiesen op het aluminiumfolie op de barbecue in 10 á 15 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Yoghurtsaus erbij serveren.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 46 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 46 x 2,5 = 115 milligram ofwel 0,115 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Sjalotten | 2 stuks | 25 gram | 0 mg | 0 mg |
Peterselie | halve bos | 50 gram | 25 mg | 13 mg |
Lamsgehakt | 700 gram | 58 mg | 406 mg | |
Peper | ~ gram | 44 mg | ~ mg | |
Nootmuskaat | ~ gram | 16 mg | ~ mg | |
Komijn | halve theelepel | 5 gram | 168 mg | 9 mg |
Kaneel | halve theelepel | 5 gram | 26 mg | 2 mg |
Paprikapoeder | halve eetlepel | 12 gram | 34 mg | 4 mg |
Yoghurt, Griekse | 300 gram | 80 mg | 240 mg | |
Knoflook | 2 teentjes | 8 gram | 4 mg | ~ mg |
Munt | 2 takjes | 20 gram | 40 mg | 8 mg |
Totaal natrium voor 15 stuks | 682 mg | |||
Natrium (zout) per worstje | 46 mg (115 mg) |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.