NATRIUMARM RECEPT: KWARKTAART, VARIANT 1
Meer recepten met het trefwoord:
Benodigdheden
Hoeveelheden voor 8 personen.
- 1 pakje lange vingers
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 3 eetlepels rode jam
- 3 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 500 gram kwark
- 2 citroenen
- 8 blaadjes gelatine
- 1 liter perziken (blik)
- 8 blauwe druiven
Bereidingswijze
Leg op de bodem van een springvorm lange vingers.
Verspreid hierop de met drank verdunde jam.
Klop de eierdooiers schuimig met de suiker.
Roer de kwark met de rasp van beide citroenen beetje bij beetje door het dooiermengsel.
Verwarm het citroensap tot het dampt (niet tot het kookt!) en los hierin - van het vuur af - de in ruim koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine op en voeg het warme sap bij het kwarkmengsel.
Snijd de helft van de uitgelekte vruchten klein en spatel deze met het kwarkmengsel door de zeer stijf geslagen eiwitten.
Vul hiermee de springvorm, garneer de bovenkant met de rest van de vruchten en laat de taart ongeveer 24 uur op een koude plaats opstijven.
In de periode van verse aardbeien kan men in plaats van perziken 500 gram aardbeien (3 mg. Na per 100 gram) nemen.
Deze taart kan ook heel goed - ingepakt in transparante folie - in de diepvries worden bewaard.
Hij is daarin enkele maanden houdbaar.
ONTVANGEN REACTIES
Nog geen reactie ontvangen...
U kunt de eerste zijn, maak hiervoor gebruik van het formulier onderaan de pagina.
NATRIUM/ZOUT BEREKENING
Het recept bevat volgens onderstaande berekening 63 milligram natrium.
Om het vergelijkbare zoutgehalte te berekenen doet u het natriumgehalte x 2,5.
Dus hier geldt 63 x 2,5 = 157,5 milligram ofwel 0,1575 gram zout.
Het vermelde natrium/zoutgehalte is een indicatie!
Gebruikt u zelf bij het bereiden van het gerecht andere (hoeveelheden) ingrediënten of eet u iets meer óf minder, dan zal dat de natriumhoeveelheid die u inneemt beïnvloeden!
Ingrediënt | Hoeveelheid | Gewicht | Na per 100 gram | Bevat Natrium |
Lange vingers | 1 pakje | 175 gram | 70 mg | 123 mg |
Sinaasappellikeur | 2 eetlepels | 20 gram | 0 mg | 0 mg |
Jam, rode | 3 eetlepels | 30 gram | 25 mg | 8 mg |
Ei | 3 stuks | 150 gram | 150 mg | 180 mg |
Basterdsuiker, wit | - | 200 gram | 0 mg | 0 mg |
Kwark, halfvol | - | 500 gram | 35 mg | 175 mg |
Citroen | 2 stuks | 160 gram | 1 mg | ~ mg |
Gelatine | 8 blaadjes | 16 gram | 100 mg | 16 mg |
Perzik | 1000 ml. | 1000 gram | ~ mg | ~ mg |
Druif, blauw | 8 stuks | 80 gram | ~ mg | ~ mg |
Totaal natrium voor 8 personen | 502 mg | |||
Natrium per persoon | 63 mg |
REACTIE FORMULIER
Wij horen graag wat u van dit recept vindt. Met uw reactie kunnen we de kwaliteit van recepten op de website op peil houden. Alvast bedankt!
Opmerking: Bij het verzenden van het bericht wordt óók uw IP-adres meegestuurd. Dit ter voorkoming van misbruik van dit formulier. Deze informatie wordt niet gedeeld met derden.